Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Home » Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje
author image by RootSec | 0 Comments | May 13, 2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić se u Atini sastala sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou i u izjavi za Tanjug je najavila da će Srbija i Grčka od sledeće nedelje potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga.

Ovo je svakako velika vest za sve naše sugrađane koji će slobodno moći da razgovaraju i šalju poruke sa grčkog primorja bez dodatne novčane naknade, dok ostaje da se razjasni koliko bi i kako moglo da se naplaćuje korišćenje mobilnog interneta u pomenutoj državi i da li će to zavisiti od telco operatera.

Moglo bi se reći da je ova vest samo logičan nastavak i sled događaja koji treba da nastupi od jula ove godine, a to je ukidanje naknada za roming u državama Zapadnog Balkana što obuhvata BiH, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju. Podsetimo, na Digitalnom samitu ekonomija Zapadnog Balkana koji je održan u aprilu 2019. godine potvrđeno je da će se cene rominga fazno smanjivati, a ukidanje rominga planirano je za 1. jul 2021.


The post Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close