Mudrinić hejtuje streaming servise

Home » Mudrinić hejtuje streaming servise
author image by RootSec | 0 Comments | May 13, 2021

Da li je “skidanje” filmova i dalje aktuelno, jesu li cene streaming servisa visoke i da li kod nas postoji kultura pretplate za muzički i video sadržaj? Na ova, ali i druga pitanja pokušali smo da damo odgovor u najnovijoj epizodi.

Možda jedna od zanimljivijih tema ove epizode jeste to da li danas vredi pretplatiti se za servise kao što su Netflix, Amazon Video, HBO GO.

Analiziramo na koje smo sve servise pretplaćeni i po čemu se razlikuju Netflix, Amazon Video, HBO GO, Deezer i Spotify. Razgovarali smo o tome i da li se piratizovan sadržaj i dalje preuzima ili so se okrenuli alternativnim sajtovima za gledanje serija i filmova koji nude besplatan sadržaj, ali i užasan kvalitet videa i generalno jako loše korisničko iskustvo.

Koliko para – toliko muzike

Deo epizode je posvećen i audio kanalima, razlici između njiih kada je reč o lokalizaciji, algoritmima i slično. Da li bi se napredniji korisnici pre odlučili za pretplatnu na jedan ili više servisa? Otuda smo pričali i o domaćem sadržaju, kao i šta nude TV servisi i operateri u Srbiji kada je pretplata za sadržaj u pitanju – gde smo spomenuli proizvode kao što su EON, Apolon, RTS Planeta i drugi.

Pominjali smo i Disney + pretplate, ulazak Apple-a kroz TV i dostupnost kvalitetnog sadržaja i njegovu hiperprodukciju. Kao logičan sled događaja, naša tema je bila i domaća produkcija serija i filmova koji su u prethodnom periodu doživeli veliki boom – zahvaljujući produkcijama United Media, Telekom Srbije i RTS, koji su uložili ozbilje resurse u TV produkciju.

Pred kraj epizode, govorili smo više o dostupnom sadržaju na YouTube-u, kao i o kreiranju istog od strane nezavisnih kreatora, uz osvrt na to koliko snažno ovaj servis raste iz godine u godinu. Sumirajući ovu epizodu čija je glavna tema bila kvalitetan odabiran sadržaja kao i serivis na kojima su oni dostupni, zaključili smo sa tim na koji način je danas nabolje pratiti sadržaj kada je hardver u pitanju.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


The post Mudrinić hejtuje streaming servise appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close