Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Home » Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Ilija nam je na početku više govorio o tome na koji način je započeo svoju karijeru nekoga ko se bavi digitalnom prodajom i na koji način se profesionalno profilisao u ovom svetu. On nam je ispričao kako je njegov ulazak u digital počeo od organizovanja volontera na konferencijama, pa sve do ulaska u startap ekosistem, ali i koliko mu je, kao odskočna daska u IT zajednici, značio rad u agenciju Four Dots.

Kroz prisustvo u ovoj agenciji, Ilija je dosta naučio o data scraping-u i radu na SaaS alatima, što je na neki način oblikovalo njegov dalji karijerni put, koji je nastavio u pomenutom startapu Skylead. Upravo zato smo pričali o tome kako se danas, u doba digitala, postaje uspešan prodavac, kao i šta ljude motiviše da uđu u ovi industriju.

Pored toga na koji način Skylead funkcioniše i šta nudi krajnjim korisnicima kada je automatizacija sales procesa u pitanju, sa Ilijom smo imali priliku da razgovaramo o tome koliko je LinkedIn transformisao direktnu prodaju i način na koji danas prikupljamo lead-ove?  Tom prilikom smo detaljnije objasnili kako izgledaju načini za generisanje lidova i šta u ovom slučaju podrazumevaju termini kao što su sales navigator, email outreach, šta su to LinkedIn skripte, engagement podovi i šta predstavlja Inbound marketing strategija na LinkedIn-u.

U jednom delu ove epizode, sa Ćosićem smo pričali i o značaju uloge content marketinga u oblasti prodaje IT proizvoda, s obzirom da sve više ljudi i timova ulaže u ovu oblast. Otuda smo se potrudili da detaljnije objasnimo formate content marketinga u službi privlačenja lidova i koliko su u ovom segmentu važni timovi za korisničku podršku kao i simbioza i saradnja prodajnog i marketing tima.

Kako se epizoda bližila kraju, naš sagovornik nam je detaljnije pričao o tehnikama prodaje, ali i varijantama prodajnih scenarija u kojem su uključeni termini discovery i demo pozivi, a koje bi svako ko se bavim ovim poslom, trebao da ima na umu. Ostanite do kraja kako biste saznali i to koji su sve alati i literature preporučljivi za bolju prodaju u svetu digitala.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


The post Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić) appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close