Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Home » Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Fondacija 1% u saradnji sa Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce organizuje FIRST LEGO League – globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova.

Ovaj program se održava u preko 100 država, a Srbija je ponovo jedna o njih. Takmičenje će se održati 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i tu će učestvovati ukupno deset ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Učenici osnovnih i srednjih škola kroz četiri takmičarska dela (osnovne vrednosti, Robot dizajn, Robot igra i inovativni projekat) učestvovaće u misaonom i kreativnom procesu izrade inovativnog projekta, konstruisanja i programiranja robota koji prelazi određene misije i prezentovanja rezultata pred sudijama.

Ovogodišnja tema projekta je RePlay i usmerena je na podsticanje ljudi da se bave fizičkim aktivnostima. Pobedničke ekipe će sa FIRST LEGO League takmičenja u Srbiji otići u Sloveniju na regionalno takmičenje, a ekipe koje tamo pobede plasiraju se na svetsko takmičenje u SAD-u.

Inače, Fondacija 1% ima otvoren i humanitarni SMS broj 7001 na koji možete u bilo kom trenutku poslati poruku (cena poruke je 200 RSD, pdv se ne naplaćuje) i time podržati mlade talente.


The post Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close