€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Home » €1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation
author image by RootSec | 0 Comments | April 13, 2021

Kako organizatori navode, do sada je 50 partnera iz inostranstva tražilo saradnike iz Srbije preko Tesla Nation-a kako bi zajedno pokrenuli firmu ili dobili ekspertske usluge, a realizovano je sedam partnerstava putem kojih je u srpsku privredu ušlo više od 1.000.000 evra, ističe Vukašin Stojkov, osnivač Tesla Nation-a koji dodaje.

U savremenom svetu su imidž i brend veoma važni kada inostrani partneri razmatraju saradnju sa firmama van svoje zemlje. Strani privrednici imaju brojne predrasude o Srbiji, ali smo ovim projektom pokazali da ih je moguće prevazići. Sada imamo situaciju da američki biznismeni dolaze u Srbiju da pronađu partnere i sa njima pokrenu novu firmu.

Uloga Tesla Nation-a je da poveže inostrane i domaće partnere radi zajedničkog osnivanja kompanija i pružanja inovativnih i drugih tehnoloških usluga, a u ovaj projekat je do sada uloženo oko 50.000 evra zahvaljujući kompanijama koje su se udružile na ovom poduhvatu. Inače, kako dalje navode organizatori, uspeh ovog projekta omogućavaju dve strane, srpske firme koje su pokrovitelji projekta, i mreža ambasadora – uspešnih poslovnih ljudi iz dijaspore koji povezuju i preporučuju srpske privrednike svojim poslovnim kontaktima.

Tesla Nation poziva sve zainteresovane privrednike da im se priključe

Dragan Babić, vlasnik novosadske firme Superawesome, jedan je od onih koji su putem ove platforme pronašli klijenta i, kako dodaje, to je bio savršeni spoj:

Superawesome je pre svega product design agencija. Uvek sam smatrao da si srećan ako se barem jednom poklopi to da, ajde da kažem, u tvojoj karijeri ako ti se poklopi da dobiješ takav projekat na kojem bi radio čak i da te niko ne plaća. Kroz Tesla Nation smo mi dobili jedan takav projekat.

Pored njegove agencije, finansiranje i partnerstva dobilo je još šest kompanija, a Tesla Nation nastavlja svoju misiju: svi zainteresovani privrednici u Srbiji i dijaspori pozvani su da se uključe u projekat i pomognu da Srbija postane zemlja čija je privreda zasnovana na savremenim tehnologijama i međunarodnim tržišnim principima poslovanja. 


The post €1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close