Distill Games razvija igru ‘Race Duels’ za čije globalno lansiranje im je potrebna pomoć investitora

Home » Distill Games razvija igru ‘Race Duels’ za čije globalno lansiranje im je potrebna pomoć investitora
author image by RootSec | 0 Comments | March 31, 2021

Tek kada razvijete finalni proizvod zaboravite na sve izazove i trud koji su taj proces razvoja i osmišljavanja pratili, jer se ubrzo okrećete onim najvećim poslovnim poduhvatima, a to je lansiranje onoga što ste napravili. Ovde je reč o mobilnoj F2P video igri tima iz naše zemlje, a koji tek sada treba da zagazi na onu najvažniju stepenicu i igru obezbedi za stotine miliona korisnika mobilnih uređaja širom sveta.

Naime, Race Duels igra je nedavno probno objavljena u Holandiji za Android operativni sistem kako bi se izmerile metrike u trenutnom stanju i fazi igre. Prema rečima rečima Žarka Petrovića, jednog od osnivača Distill games studija, s obzirom na stepen razvijenosti igre, metrike korisnika koji su imali pristup beta fazi Race Duels igre su jako dobre i obećavaju profitabilan proizvod:

Igra je jedno vreme bila na Google Play Store prodavnici, ali s obzirom na to da nije gotova, sklonili smo je. Zapravo, ovo je bilo samo probno puštanje igre kako bismo mogli da vidimo gde smo sa metrikama i kako nepristrasna publika reaguje. Igra nije kompletna, ali osnovni gameplay (trka) i vizuelni stil su gotovi.

Naredni korak je predstavljanje tehnološkoj i game dev sceni

Žarko i njegova ekipa su rad na igri započeli još u proleće 2019. godine u početku part time, da bi početkom 2020. od ličnih sredstava krenuli sa full-time razvojem igre. Štaviše, plan je da se soft launch Race Duels naslova objavi na Androidu u avgustu, tačnije uz lokalizovano izbacivanje u jednoj zemlji kako bi mogli da prate metrike, feedback i kako bi mogli da rade na dodatnim izmenama i stabilizaciji pre potpunog lansiranja igre koja će biti dostupna i za iOS.

Od avgusta 2020, tim radi od sredstava koja su dobili od Inovacionog Fonda, tačnije mini grant, a sada, kada već imaju gotov proizvod, cilj im je da skrenu pažnju potencijalnim investitorima (domaći anđeli, game dev i tech profesionalci), a sekundarno da se predstave tehnološkoj, umetničkoj i game dev zajednici. Žarko tom prilikom ističe za Netokraciji:

Nakon uspešnog pilot lasniranja Race Duels u Holandiji, gde smo dobili sjajan odgovor publike na igru i obećavajuće vrednosti svih relevantnih poslovnih metrika, mi sada prikupljamo fiansijska sredstva za sledeću fazu u kojoj idemo do finalnog lansiranja igre i profita. S obzirom da se radi o, za svet investicija relativno malom iznosu, ja pozivam sve zainteresovane investitore, pogotovo individualce, da nam se jave i da zajedno razvijemo pun potencijal igre – igrački i poslovni.

U vezi investicije ili drugih poslovnih pitanja, Distill games možete kontaktirati putem mejla [email protected].


The post Distill Games razvija igru ‘Race Duels’ za čije globalno lansiranje im je potrebna pomoć investitora appeared first on Netokracija.rs.

Trending

Other matches

      Hit enter to search or ESC to close